خرید لوازم خانگی یکی از سختترین عملیات خرید است! اینجا دنیایی از برندها، مارکها، اصطلاحات تخصصی و فنی، آپشنهای گیجکننده عجیب و غریب وجود دارد.
فعالان بازار میگویند بیشتر مشتریان ایرانی هنگام خرید لوازم خانگی یک ضعف بزرگ دارند. آنها به متراژ فضای مسکونی و نیازهای واقعی شان توجه نمیکنند. همین موضوع عمدهترین علتی است که هزینههای اضافه به آنها تحمیل میکند. برایتان چند مثال میآوریم:
مشتریان زیادی علاقهمندند بزرگترین نمایشگرهای تلویزیونی را خریداری کنند. این درحالی است که محل زندگی آنها آپارتمانهایی با متراژهای کوچک است. آنها یک راز مهم نمایشگرهای تلویزیونی را نمیدانند. تفاوت کیفیت و وضوح تصویر نمایشگرهای بزرگ نسبت به نمایشگرهای کوچکتر در فواصل زیاد به چشم میآید. درواقع این موضوع به آن معنی است که یک نمایشگر بزرگ در خانهای کوچک عملکرد یک نمایشگر جمع و جورتر را دارد و مشتری برای آیتمی هزینه اضافهتر پرداخته است که عملا به کار او نمیآید.
خرید لوازم خانگی با ظرفیتهای بالا یکی دیگر از عادات نادرست مشتریان ایرانی است. یک لباسشویی ١٢ کیلوگرمی برای یک خانواده ٤ نفره تنها به معنای اتلاف انرژی بیشتر و هزینه بالاتر است. علاوه بر این کارخانه سازنده در ازای ارایه لوازم خانگی با حجم بالاتر، برای محصول خود قیمت بیشتری تعیین میکند. به این ترتیب خرید لوازم خانگی با ظرفیت بیشتر از نیاز به معنی پرداخت پول بیشتر برای خرید کالا و پرداخت هزینه بیشتر انرژی مصرفی است.
وقتی تصمیم به خرید یک وسیله لوکس و گرانقیمت دارید شک نکنید که بخش قابل توجهی از هزینه خرید کالا را برای گزینههایی پرداخت میکنید که کمتر به استفاده از آن نیاز پیدا میکنید. بهعنوان مثال ٣٦ برنامه شستوشوی یک لباسشویی گرانقیمت را مرور کنید. یکی از این برنامهها برای شستوشوی لباس پشمی است. شما چند بار در سال لباس پشمی میشویید؟! و اصولا آیا برای شستن یک یا دو تکه لباس پشمی لباسشویی روشن میکنید؟ این آپشنها در نگاه اول بسیار فریبنده به نظر میرسند و باعث میشوند مشتری در یک تصمیم آنی و عجولانه پول زیادی بابت خرید یک وسیله بپردازد اما به مرور و با استفاده از آن کالا متوجه میشود که بسیاری از این آپشنها به ندرت یا هرگز مورد استفاده قرار نمیگیرد. بنابراین بهتر است موقع خرید یک وسیله خانگی قبل از هر چیز نیازهای منطقیتان را در نظر بگیرید و فریب تجملات و آپشنهای لوکس و کم کاربرد را نخورید.
به برچسب انرژی توجه کنید. برچسب انرژی ٧ فلش رنگی است که به ترتیب طیفهای رنگی سبز تیره تا قرمز تیره را در بر میگیرد. این فلشها با حروف لاتین A تا G ردیفگذاری شده اند. فلش A که به رنگ سبز تیره است معرف کمترین میزان مصرف انرژی و بیشترین بازدهی کالاست و فلش G که به رنگ قرمز تیره است معرف بیشترین میزان مصرف انرژی و کمترین بازدهی است. هرچه درجه کیفیت مصرف انرژی وسیله به گزینه A نزدیکتر باشد وسیله کممصرفتر و کمهزینهتر است. پرمصرفترین لوازم برقی به ترتیب یخچال، ماشین لباسشویی، فریزر و ماشین ظرفشویی است. دقت به برچسب انرژی برای این وسایل اهمیت بیشتری دارد.
یخچال فریزر خوب چه مشخصاتی دارد؟
یخچال فریزرهایی که فریزر آن در قسمت پایین قرار گرفته است، کمترین میزان مصرف انرژی و سایدبایسایدها با وجود محبوبیتشان بیشترین مصرف انرژی را دارند. بررسی کارشناسان تولید نشان میدهد ٣٠ تا ٤٥ درصد باز و بسته شدن در یخچالها برای برداشتن آب و یخ است بنابراین خرید یخچالی که آبریز روی در دارد به کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر یخچال کمک میکند. مهمترین گزینههای پیشنهادی مشاوران بازار برای خرید یخچال – فریزرها داشتن قفسههای فریزر با سبدهای متحرک، محفظه کنترل رطوبت و قابلیت تنظیم ارتفاع در قفسهها برای جاسازی ظروف بزرگتر است. یادتان باشد یخچالهای بزرگتر برق بیشتری مصرف میکنند.
نکته طلایی خرید لباسشویی
نکته طلایی برای خرید لباسشویی توجه به میزان دور موتور دستگاه و حجم آن است. تعداد دور موتور ماشینهای لباسشویی بین ٦٠٠ تا ١٦٠٠ دور بر دقیقه است. لباسشوییهایی با دور موتور بیشتر قابلیت شستوشو و خشک کردن بهتری دارند. حجم ماشین لباسشویی یعنی چندکیلویی بودن گنجایش آن نیز بسیار مهم است زیرا حجم اضافه باعث مصرف انرژی بیشتر میشود. بهترین و کاربردیترین گنجایش لباسشویی بین ٥ تا ٧ کیلوگرم است. یادتان باشد مدلی از لباسشویی را خریداری کنید که شیر ورودی آب گرم داشته باشد زیرا بیشتر انرژی مصرفی ماشینهای لباسشویی صرف گرم کردن آب مخزن میشود و شستن لباس با آب گرم باعث نتیجه بهتر در عملکرد شست و شو میشود.
چه جاروبرقیهایی را نخرید!
کارشناسان بازار لوازم خانگی میگویند بهترین جاروبرقیها را دستگاههایی با توان بالاتر نمیدانند و برای توان جاروبرقی و مساحت خانه فرمول مشخصی قائلند. براساس این فرمول برای خانههای زیر ٦٠ متر جاروبرقی با توان ١٣٠٠ وات، برای مساحت ٦٠ تا ٩٠ متر توان ١٥٠٠ وات، متراژ ٩٠ تا ١٢٠ متر ١٧٠٠ وات و برای خانههای بزرگتر از ١٢٠ متر جاروبرقیهایی با توان ٢٠٠٠ و ٢٢٠٠ وات مناسب است. ضمن اینکه هرچه توان جاروبرقی بیشتر باشد فرسایش بافت فرش و مبلمان سریعتر اتفاق میافتد.